Green Cargo startar ny intermodal tåglösning mellan Göteborg och Norrköping

Den nya lösningen som startar i maj erbjuder dagliga avgångar måndag till fredag för trailers, växelflak och containers. Foto: Green Cargo

Green Cargos nya intermodala tåglösning kommer att transporten gods mellan Göteborg Kombi och Norrköpings Hamn. Den nya lösning börjar i maj och kommer att dagligen transportera sträckan från måndag till fredag för trailers, växelflak och containrar.

 

– Vi ser en ökad efterfrågan av kombinerade järnväg- sjö- och vägtransporter. En stor mängd gods transporteras idag på väg i stråket. I samarbete med terminalerna vill vi erbjuda marknaden, som strävar efter att minska sin klimatpåverkan ett kostnadseffektivt, snabbt och hållbart transportalternativ, säger Matilda Hedström, strategisk säljare på Green Cargo.

Nattliga in- och utlämningstider

Terminalerna länkas ihop med anpassning till kundernas behov av in- och utlämningstider med transporter under natten.

– Den nya järnvägslösningen förenklar vår logistikprocess och ger oss ett hållbart alternativ till lastbilstransporter. Våra kunder vill köpa godstransporter av en speditör, för att effektivt koordinera och synkronisera kommunikation och slottider. Vi kan med denna nya lösning med Green Cargo erbjuda våra kunder en tidseffektivt planerad och klimatsmart logistiklösning som spar tid och pengar, säger Peter Nerheden från DB Cargo FLS Nordic.

– Genom vår nya intermodala tåglösning erbjuder vi våra kunder en effektivt planerad och klimatsmart logistiklösning. Vi integrerar intermodala enheter som trailers, containrar, tankcontainrar och växelflak på intermodala vagnar, vilket skapar synergieffekter för hållbara godstransportlösningar. Tillsammans med DB Cargo FLS Nordic förenklar vi våra kunders godsflöde, säger Matilda Hedström, strategisk säljare på Green Cargo.