Ukrainas järnvägsarbetare hedrades med statliga och industriella utmärkelser

Ukrainas president Zelensky och Europeiska kommissionens ordförande träffades nyligen vid Kievs järnvägsstation Foto: Tågoperatören Ukrzaliznytsia.

I Ukraina gratulerade president Volodymyr Zelensky och Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen nyligen järnvägsarbetarna på deras högtidsdag och överlämnade statliga utmärkelser till Ukrzaliznycja-personalen på huvudjärnvägsstationen i Kiev.

Ukrzaliznycjas verkställande direktör, Jevgen Ljaščenko, gratulerade personalen och tackade sina kollegor för deras hårda arbete, höga yrkeskvalifikationer och för att de har säkerställt järnvägstrafikens funktion under krigslagen.

Största tillgång

Ingenjörer, lokförare, vagnmästare, spårarbetare, konduktörer, elektriker och gassvetsare – sammanlagt 69 anställda fick statliga utmärkelser, och ytterligare 504 järnvägsarbetare belönades med Ukrzaliznycjas utmärkelser.

- Kriget i Ukraina har tydligt visat att vår största tillgång är våra medarbetare. Varje järnvägsarbetares dagliga arbete är ett viktigt bidrag till segern. Genom gemensamma ansträngningar säkerställer vi trafikens effektivitet, återuppbyggnaden av infrastruktur och rullande material, utvecklingen av logistikkorridorer på landväg, öppnandet av nya internationella rutter, förbättringen av service på stationer och tåg, ökningen av trafikvolymen och räddningen av miljontals människor, sa Jevgen Ljaščenko.

Stabil drift

 Ljaščenko sade också att det finns planer på att betala en engångsbonus vid årets slut för att uppskatta varje järnvägsarbetares bidrag till branschens stabila och pålitliga drift under kriget.

Företagets VD påminde också om att mer än 10 000 järnvägsarbetare har gått med i försvarsmakten och han tackade landets försvarare för järnvägens säkerhet och framför allt för att personalen har därför möjligheten att arbeta. Han önskade att nästa dag för järnvägsarbetare skulle firas i ett fredligt Ukraina.

Källa: Ukrzaliznycja