Schweiz: Enklare och hållbarare resor till vintersportorter med fler direkttåg

Tåg på väg till skidorten.Tåg är det viktigaste transportmedlet inom Schweiz och med grannländerna. Schweiziska edsförbundets nationella järnvägsbolag heter Swiss Federal Railways, förkortat SBB/CFF/FFS (tyskt/franskt/italienskt). Foto: SBB

Under vintern 2024 kommer den schweiziska järnvägsoperatören SBB att erbjuda extra direkttåg till populära vintersportdestinationer för att möta den ökande efterfrågan på hållbar och bekväm transport.

Detta inkluderar nya förbindelser som gör det enklare för skidåkare och turister att ta sig till de schweiziska bergen.

Nya direkttåg förbättrar åtkomst till skidorter

Ett nytt direktåg kommer att trafikera sträckan Zürich–Einsiedeln under helgerna från 13 januari till 3 mars 2024. Två tåg kommer att avgå på morgonen från Zürich och återvända på eftermiddagen, vilket ger enkel åtkomst till längdskidåkning och vintersportaktiviteter.

Ett annat nytt direktåg kommer att köra från Zürich till Brig, via Lenzburg, Thun, Spiez, Frutigen och Visp, från jul till påsk, samt på vissa helgdagar och under sommarmånaderna. Detta tåg ger skidåkare tillgång till Berner Oberlands och Walliser-skidområdena.

Förbättringar för befintliga rutter och erbjudanden

SBB fortsätter att erbjuda "VosAlpes Express" och "Verbier Express" som förbinder Freiburg respektive Genève med Le Châble, med förmånliga erbjudanden och rabatter på skipass. Dessutom har SBB lagt till ytterligare direkttåg mellan Genève och Chur, vilket ger fyra attraktiva förbindelser per riktning under helgerna.

Komfort och rabatter för resenärer

SBB:s Snow’n’Rail-program erbjuder rabatter på upp till 30 procent på skidpass och biljetter till över 25 skidorter, samt rabatter på skidutrustning genom Intersport Rent. SBB erbjuder även en bekväm bagagetransporttjänst, så att resenärer kan resa utan tungt bagage.

Direktåg tillhandahåller tillgänglig och miljövänlig resa

Direktågen till vintersportorterna är en del av SBB:s åtagande att främja hållbar turism och tillhandahålla bekväma resealternativ för både lokalbefolkningen och turister. Genom att välja tåg bidrar resenärer till att minska koldioxidutsläppen jämfört med bil- eller flygresor.

För mer information om tågtidtabeller, biljettpriser och specialerbjudanden, besök SBB:s officiella webbplats

Källa: LOK-Report