Tom Markén blir VR Sveriges nya säkerhetsdirektör

Tom Markén. Foto: VR

Tom Markén, tidigare säkerhetschef på mobiloperatören Tre, tillträder som VR Sveriges nya säkerhetsdirektör den 15 april i år. Han tar över rollen efter Kenny Bungss, som innehaft positionen sedan 2021.

Markén är utbildad vid Polishögskolan och har en gedigen bakgrund med olika roller inom både polisen och Säpo. Innan han gick med i mobiloperatören Tre 2018, hade han en lång erfarenhet inom säkerhetsrelaterade befattningar.

– VR Sverige sätter, som en stor operatör inom svensk kollektivtrafik, alltid säkerhet och trygghet för resenärer och personal främst. Tom kommer med sin bakgrund och erfarenhet att ytterligare stärka vårt arbete inom detta område säger Tom Gibel, direktör People & Culture på VR Sverige AB.

– Jag har trivts väldigt bra på min nuvarande arbetsplats men det som fått mig att ta det här steget är dels att jag ville ha en ny utmaning, dels att VR, precis som Tre, är ett i grunden värderingsstyrt företag där hållbarhet och säkerhet står högt på agendan. Detta stämmer väl med mina egna värderingar, säger Tom Markén.

Tom Markén tillträder sin nya tjänst 15 april 2024. Fram till dess är Bengt Ohlin tillförordnad säkerhetsdirektör.