Škoda levererar de första spårvagnarna med anti-kollisionssystem till Bergamo

Skoda ForCity i slovakiska huvudstaden Bratislava. Foto: Wikipedia Common. Kredit:Andrej Shadura -

Škoda Group har säkrat ett kontrakt för att leverera tio spårvagnar till Bergamo, Italien. Dessa kommer att vara de första spårvagnarna från företaget som är utrustade med ett anti-kollisionssystem och inkluderar tre års total service.

Spårvagnarna kommer att vara baserade på Škoda Groups ForCity Classic-plattform, vara tvåvägs, ha en maximal hastighet på 70 kilometer per timme och vara helt låggolv samt tillgängliga. Den främsta nyheten är dock att de är utrustade med ett anti-kollisionssystem. Systemet kan upptäcka hinder, varna föraren och aktivera nödbromsen.

Andra tillverkare introducerar också anti-kollisionssystem i spårvagnar på marknaden. Till exempel presenterade Stadler sin TINA-spårvagn med ett förarstödsystem med nödbromsingripande förra året.

Ett nyckelfärdigt projekt 

Leveranserna av spårvagnarna är planerade att äga rum under de närmaste tre åren. Det är en del av det större kontraktet som innehåller ett nyckelfärdigt projekt för att bygga Bergamos andra spårvagnslinje, T2, från stadens centrum till nordväst.

Kontraktet har tecknats för utförande av projekt, genomförande av arbeten och därmed leverans av spårvagnar. Arbetet på linjen kommer att börja i slutet av året, enligt Bergamos spårvägsföretag TEB. När spårvagnarna är i drift bör de bidra till att förbättra kollektivtrafiken i Bergamo och möta de växande behoven hos dess invånare.

Bättre parametrar

Att leverera dessa spårvagnar till Bergamo är ännu ett steg framåt för Škoda Group på den italienska marknaden. Företaget har utökat sin närvaro i Italien de senaste åren. "Denna framgång på den italienska marknaden är ett bevis på vår outtröttliga strävan efter excellens och vår oföränderliga hängivenhet att uppfylla våra kunders ständigt föränderliga behov, sade Jan Harder,

Region Västerns president på Škoda Group.

- Jag är glad över att Bergamo har valt vår väl beprövade plattforms-lösning med ännu bättre parametrar än tidigare modeller. Öppnandet av vårt kontor i Florens i oktober förra året har möjliggjort för oss att förstå den italienska marknaden bättre och anpassa våra lösningar till dess specifika krav.

Källa: Skoda Group