Ny plattform från Telent och Purple Transform höjer säkerheten och prestandan för Storbritanniens järnvägar

MICA från Telent används av Tunnelbanan, Transport for London och Network Rail för att hantera mer än 2 miljarder passagerarrörelser vid 240 stationer, inklusive Oxford Circus, Waterloo och St. Pancras International. Det levererar realtidsvideövervakning (CCTV), högtalarsystem, passagerarinformation, brand- och säkerhetslarm samt varningar via en enda skärm direkt till operatörerna i kontrollrummet. Foto: Alstom

Parterna har tagit fram en innovativ plattform, som utnyttjar avancerade analysmetoder och maskininlärning för att automatiskt generera varningar vid incidenter och avslöja tidigare dolda data, har potentialen att förbättra säkerheten och den operativa prestandan inom brittisk järnvägstrafik.

Samverkan mellan Telents MICAworkforce-automationsplattform och Purple Transforms SiYtE Insights-plattform gör det möjligt att skicka automatiska störningsvarningar i realtid till stationernas kontrollrum med hjälp av intelligenta kameror och sensorer som upptäcker säkerhetsincidenter på stationer och spår.

Framgångsrik implementering

Plattformen har redan framgångsrikt implementerats på stationerna Dawlish och Dawlish Warren i Devon, där järnvägen löper längs branta klippor och där tåg och spår kan skadas av stenras.

IoT-sensorer placerade längs klipporna upptäcker varje stenras och skickar automatiska meddelanden för utvärdering, vilket gör att kommande tåg kan varnas för potentiella faror. Intelligenta kameror ökar säkerheten på stationen genom att upptäcka risker och obehörigt intrång på spåren och skicka realtidsvarningar till kontrollrummet.

- Organisationer kan överväldigas av data, och att utvinna insikter för operationella och affärsmässiga beslut har aldrig varit så komplext som idag. Kombinationen av Telent och Purple Transforms plattformar förenklar insamling, bearbetning och visualisering av data och ger insikter till rätt person vid rätt tidpunkt," sa Kevin Bonanno, Rail Director på Telent.

Via en enda skärm

Den nya, uppdaterade plattformen utnyttjar moderna analysmetoder, maskininlärning, IoT och dataaggregering för att ge användarna tillgång till tidigare dolda datainsikter och därigenom förbättra säkerheten, den operativa prestandan och passagerarupplevelsen.

Kombinerar parternas erfarenhet

Den sammanslagna lösningen kan även omvandla äldre CCTV-kameror till intelligenta sensorer som behärskar maskininlärning. Den integrerar trådlösa IoT-sensorer och samlar data från tredje part för att lösa problem genom etisk och innovativ användning av AI och dataanalys.

Sammanlagt kombinerar Telents erfarenhet av att utveckla, bygga, stödja och hantera Storbritanniens järnvägars kritiska digitala infrastruktur med Purple Transforms förmåga att använda en kraftfull kombination av mänsklig och artificiell intelligens för att frigöra potentialen i ett företags data och därmed förbättra säkerheten, den operativa prestandan och passagerarupplevelsen.

Källa: Telent/Purple Transform