Stökigt vid Tranås station - Kameraövervakning på gång

Med anledning av omfattande skadegörelse av stationshuset i Tranås kommer flera kameror att sättas upp. Foto: Danny Lines/Unsplash

Tranås Tidning rapporterar att polisen, i samarbete med kommunen, planerar att införa kameraövervakning vid stationshuset i Tranås. Detta kommer efter att två övervakningskameror redan har installerats centralt vid torget.

Martin Palmqvist, säkerhetssamordnare i Tranås kommun, understryker att syftet med de nya kamerorna är att öka tryggheten för alla som reser med tåg och buss.

"Vi vill att alla ska känna sig trygga som kliver av eller på tåg och bussar vid stationen. Det är jättepositivt att kameror är på gång", säger Martin Palmqvist, säkerhetssamordnare i Tranås kommun till Tranås Tidning.

Stationsområdet har periodvis varit utsatt för stökigheter, vilket gör att övervakningen känns särskilt viktig där. Enligt Tranås Tidning har redan en kamera installerats i vänthallen för ungefär ett halvår sedan, och inom kort kommer ytterligare fyra kameror att sättas upp utomhus. Dessa kommer att placeras vid ett cykelgarage på baksidan av fastigheten med översikt mot perrongerna, vid busshållplatserna, samt vid trappan till gångtunneln.

Enligt Tranås Tidning rapporterades nyligen om skadegörelse vid stationen, där glasskärmar krossats. Polisen har ännu inte kunnat lösa detta brott, vilket gör de nya övervakningskamerorna ännu viktigare för att öka säkerheten i området.