Oredan på Nynäshamns pendeltågslinje i fokus

Pendeltåg ankommer till Stockholms central. Foto: Melker Larsson

Nyligen besökte trafikregionrådet Anton Fendert Nynäshamn för att samtala om kollektivtrafiksfrågor med Nynäshamns kommunalråd Marcus Svinhufvud, rapporterar Nynäshamns Posten i en artikel.

Trafikregionrådet Anton Fendert från Region Stockholm betonar vikten av samarbete med Nynäshamns politiska ledning för att stärka pendeltågstrafiken. Under hans besök i Nynäshamn diskuterades förbättringar av kollektivtrafiken med kommunalrådet Marcus Svinhufvud, enligt Nynäshamns Posten.

"Förutom mina närområden Sundbyberg och Stockholm, är Nynäshamn en kommun som jag har besökt mest som regionråd," delade Fendert med NP efter mötet. Diskussionen berörde det senaste årets utmaningar och kommunens syn på regionens insatser under de senaste månaderna, inklusive deras önskemål och de åtgärder som utförts för att möta dem.

Fendert erkände de tidigare störningarna på pendeltågslinjen till Nynäshamn och förklarade att Region Stockholm arbetar för att lösa problemen. Han nämnde specifikt avtalets förändring från MTR till SJ och noterade att leveransen har förbättrats successivt på senare tid, även om de strävar efter att återgå till en grundläggande pålitlighetsnivå, skriver Nynäshamns Posten.

Vidare betonade Fendert att ambitionen inte bara är att återställa pendeltågstrafiken till en acceptabel nivå utan att överträffa den. En av deras framtidsplaner inkluderar nattrafik, där man siktar på att identifiera och genomföra ett pilotprojekt för år 2025. Diskussionen underströk även det politiska intresset för nattågsalternativet för att förbättra kollektivtrafiken, en idé som den rödgröna koalitionen nu planerar att utforska.