Nu rullar tågen mellan Stockholm City och Jakobsberg igen

Nästa planerade tågstopp blir påsk 2024. Foto: Trafikverket

De planerade arbetena under tågstoppet på Mälarbanan är nu genomförda och nu rullar tågen igen mellan Stockholm City och Jakobsberg. Trafikverket stängde av järnvägen för tågtrafik på sträckan mellan Stockholm city och Jakobsberg för att kunna arbeta på och intill spårområdet. Under stoppet utfördes arbeten på järnvägssträckan mellan Huvudsta och Barkarby.

Arbeten under tågstoppet

Bland annat har byggnationen av de nya plattformarna för regionaltåg i Barkarby fortsatt och en skyddsportal rivits. Trafikverket har också spräckt och forslat bort berg i Spånga och vid Solvalla har Tvärbanans skyddsportal demonterats .

Under avstängningen har tågoperatörerna satt in ersättningstrafik så att resenärerna har kunnat ta sig fram trots tågstoppet.

Nästa planerade tågstopp

Nästa planerade tågavstängning är under påsken 2024, den 28 mars till den 2 april.

Smidigare resande i Mälardalen

Den 20 km långa järnvägssträckan mellan Tomteboda och Kallhäll är en av landets mest trafikerade. Idag används spåren maximalt i rusningstid och det gör att trängsel och förseningar är vanliga. Med fyra spår kan fler tåg gå tätare och punktligare. Utbyggnaden bidrar även till stadsutveckling och lättare arbetspendling i den växande Mälardalsregionen när alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Utbyggnaden innebär att Trafikverket byter ut och bygger ny järnvägsanläggning längs hela sträckan mellan Tomteboda och Kallhäll. Allt gammalt tas bort och ersätts med nytt, såsom räls, kontaktledningar, växlar, banvall och slipers. 

Källa: Trafikverket