RailCare förstärker sin flotta med tre Euro9000-lokomotiv från European Loc Pool

EURO9000 är en ny hybrid lokomotivmodell avsedd för användning i hela Europa. Denna lokomotivtyp erbjuder en dragkraft på upp till 500 kN. Den har en effekt på 1,9 megawatt i dieselläge och kan nå upp till 9 megawatt i elektriskt läge. EURO9000-lokomotivet representerar en naturlig utveckling av Stadlers lokomotivfamiljer EuroDual och Euro4000. Foto: European Loc Pool (ELP)

European Loc Pool (ELP), en ledande leverantör av lokomotivleasing, har ingått ett samarbete med railCare AG. Detta schweiziska företag, som har erbjudit logistiktjänster i över ett decennium, kommer att hyra tre Euro9000-lokomotiv genom ett fullservice leasingavtal. Dessa lokomotiv är kända för sin höga prestanda och energieffektivitet, vilket gör dem till ett optimalt val för railCares behov.

Philipp Wegmüller, VD för railCare, uttrycker sin tillfredsställelse med Euro9000-lokomotiven. Han betonar att dessa lokomotiv inte bara uppfyller kraven på modern teknik och energieffektivitet, utan även erbjuder en exceptionell dragkraft. Detta kommer att möjliggöra en ökad transportkapacitet på viktiga rutter som Lötschberg- och Gotthardbanorna.

Används i hela railCares nätverk

Euro9000-lokomotiven kommer att användas på dessa rutter, samt vid behov på andra nationella förbindelser. Tack vare deras flexibilitet, inklusive Last-Mile-kapacitet och fjärrkontroll, kan de effektivt användas över hela railCares nätverk.

Willem Goosen, VD för European Loc Pool, understryker betydelsen av samarbetet med railCare och deras gemensamma mål när det gäller att bidra till en hållbar utveckling av järnvägsgodstrafiken. Partnerskapet markerar en viktig milstolpe för European Loc Pool och öppnar dörrar för nya tillväxtmöjligheter.

En expansion

Detta samarbete innebär också en expansion till retail-segmentet, då railCare fokuserar sina transportlösningar på COOP, deras huvudägare och en av de största detaljhandelskedjorna i Schweiz. Denna partnerskap signalerar ett steg mot mer hållbara och innovativa transportlösningar inom retail-sektorn.

De tre Euro9000-lokomotiven planeras att levereras under det tredje kvartalet nästa år. Dessa hybrida lokomotiv från ELP erbjuder en kraftfull kombination av diesel- och elektrisk drift, med en dragkraft på upp till 500 kN, vilket gör dem lämpade för både elektrifierade och icke-elektrifierade sträckor. Med introduktionen av Euro9000-serien fortsätter ELP att leda utvecklingen av multifunktionella och miljövänliga lokomotiv för den europeiska järnvägsmarknaden.

Källa: European Loc Pool (ELP)