Tyska Kombiverkehr startar tågsträcka mellan Norrköpings Hamn och Europa

Magnus Grimhed. Foto: Norrköpings Hamn

Från januari 2024 blir mer miljövänliga transporter mellan Europa och Norrköpings Hamn möjliga. Tyska Kombiverkehr introducerar en ny tågrutt som kommer att ansluta Norrköpings Hamn med Europa genom Malmö. Med över 110 terminaler i sitt europeiska nätverk är Kombiverkehr en välkänd aktör i Sverige.

– Vi är oerhört glada och stolta över att få bli en del i Kombiverkehrs intermodala nätverk. Detta kommer att ge våra kunder nya möjligheter till mer hållbara transporter där en längre del av transporten förläggs till järnväg och sjö i stället för vägtransporter, säger Magnus Grimhed, Marknads- och försäljningschef på Norrköpings Hamn.

– Vi är glada över att ha knutit ett starkt partnerskap med Norrköpings Hamn för att bredda vårt nätverk. Detta innebär en spännande ny möjlighet för våra kunder att nå ännu fler viktiga destinationer inom Sverige. Den nya intermodala transportmöjligheten möjliggör upp till 80 procent CO2-besparing, bland annat till destinationer som Duisburg, Ludwigshafen och Barcelona, säger Björn Saschenbrecker, ansvarig för affärsutveckling på Kombiverkehr.