Västtågen hedrade bortgången lokförare

Den allvarliga olyckan då ett av Västtrafiks tåg krockade med en lastbil i närheten av Uddevalla slutade oerhört tragiskt med att lokföraren omkom. Foto: mike labrum/unsplash

SJ Götalandståg höll en tyst minut för att hedra sin medarbetare som tragiskt omkom i den svåra olyckan nära Uddevalla för en vecka sedan. Klockan tolv gjorde Västtågen ett uppehåll under en minut för att hedra lokföraren som omkom i olyckan då ett av Västtrafiks tåg kolliderade med en lastbil nära Uddevalla.

– Det har varit en väldigt tung vecka. Jag tänker naturligtvis främst på vår kollegas familj och närstående men även för alla oss som har arbetat tillsammans med vår saknade kollega är det en svår tid. Det känns därför fint att vi tillsammans kan hedra lokföraren på ett värdigt sätt där vi också bjuder in våra resenärer att delta, säger Helena Isaksson, vd för SJ Götalandståg.

Den tysta minuten hölls på alla Västtågen med undantag för de tåg som eventuellt inte kunde stanna på det ställe det befann sig för stunden, av säkerhetsskäl.

– Det här är en oerhört tragisk olycka. Säkerhet för personalen att utföra sitt jobb är av högsta prioritet och det här får aldrig hända igen. Våra tankar går till de anhöriga och kollegorna, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.