Hundratals skadade i Rysk tågolycka

Stor urspårningsolycka nära staden Volgograd i Ryssland. Arkivbild

Uppemot hundra resenärer är skadade enligt ryska nyhetsbyrån Interfax

Ett passagerartåg har spårat ur nära staden Volgograd i Ryssland vid lunchtid på måndagen. Det rapporterar ryska medier. Uppgifter säger att minst 100 personer har skadats i järnvägsolyckan som inträffade den 29 juli nära Volgograd när ett tåg kolliderade med en lastbil och spårade ur. Om olyckan rapporterar många medier bland annat tidningen Izvestia och nyhetsbyrån TASS som rapporterar att åtta vagnar ligger kullvälta på banvallen. Tåget var på väg från Kazan i sydvästra Ryssland till Adler på Rysslands Svarta havskust.

Minst två personer har omkommit och upp till 100 personer befaras ha skadats. Ryska statliga järnvägsbolaget RZD bekräftar i ett meddelande på sin Telegramkanal att åtta vagnar med cirka 800 personer spårade ur i kollisionen. Hjälpteam och reparationståg har omedelbart skickats till platsen trafiken på den del av järnvägslinjen som påverkades har stoppats på obestämd tid. Hundratals räddningspersonal är på plats, enligt ryska medier.

Ryssland har haft en markant ökning av olyckor med både gods- och passagerartåg med minst sju större incidenter rapporterade sedan juni. Det har inte funnits några tecken på sabotage i någon av dessa incidenter.