Samarbetet mellan Tågab och Inlandståg stärks

Inlandståg går vidare i egen regi. Foto: Inlandsbanan

Inlandsbanans dotterbolag Inlandståg AB och Tågåkeriet i Bergslagen AB, Tågab, går mot ett fördjupat samarbete. Förändrade förutsättningar och en starkare ekonomi ses som en chans att bana väg för nya möjligheter.

Förutsättningarna för Inlandståg AB har förändrats markant. Tidigare brottades bolaget med ekonomiska förluster. Nu visar resultaten en positiv utveckling, mycket tack vare ökade transporter, större efterfrågan och effektivare drift. Den starkare ekonomiska ställningen skapar nya möjligheter för bolaget.

Inlandståg AB och Tågab har likartad verksamhet och framöver planerar de att utöka sitt samarbete. Detta gäller både trafik och verkstäder. Det närmare samarbetet förväntas förbättra effektiviteten och stärka deras position på marknaden.

Samarbetet mellan de båda företagen speglar en strategi som syftar till att maximera resurserna och möta marknadens krav. Genom att arbeta närmare varandra hoppas företagen på ökad konkurrenskraft och förbättrade tjänster för sina kunder.

- Genom den långa försäljningsprocessen så har bolagen knutits närmare varandra och de uppenbara synergieffekter och goda relation som skapats kommer utgöra en stark grund för fortsatt samarbete mellan våra två bolag säger Otto Nilsson, vd Inlandsbanan AB.

- Tågab, som skulle köpa Inlandståg, avser nu att fokusera på en större utbyggnad av sina verkstäder i Kristinehamn säger Lars Yngström, vd Tågab.