Hitachi Rail levererar batteridrivna spårvagnar till Florens

Spårvagnarna kommer att ha en maxhastighet på 70 km/h, en längd på 33,5 meter, 54 sittplatser och en total kapacitet för 278 passagerare. Foto: Hitachi Rail

Hitachi Rail har fått i uppdrag att leverera 46 avancerade batteridrivna spårvagnar och nödvändig digital signalering för att driva dem i Florens.

Den nya flottan av batteridrivna spårvagnar kommer att eliminera behovet av den traditionella luftledningsinfrastrukturen, som både är kostsam att installera och visuellt störande. Genom att använda batteriteknik strävar Hitachi Rails fordon efter att bevara den estetiska integriteten i Florens historiska stadskärna samtidigt som de erbjuder en högkapacitets, effektiv kollektivtrafiklösning.

Leverans och specifikationer

Tillverkningen och leveransen av de nya spårvagnarna kommer att påbörjas 2026. De kommer att vara anpassningsbara för användning på alla stadens spårvagnslinjer.

Hållbar teknik

Spårvagnarna kommer också att vara utrustade med ett regenerativt bromssystem, vilket återför energi till batterierna vid inbromsning för att minska energiförbrukningen och bidra till miljömässig hållbarhet. Dessutom kommer de att erbjuda luftkonditionering, stora fönster och rymliga interiörer för att öka passagerarnas komfort.

Kommentar från Hitachi Rail

– Hitachi Rail har som strategiskt mål att tillhandahålla innovativa transportlösningar världen över. Att kunna göra detta för staden Florens, en mycket viktig urban knutpunkt och en av världens mest kända konststäder, är ytterligare en erkänsla för oss, säger Luca D'Aquila, COO Hitachi Rail Group och VD för Hitachi Rail Italia.

– Vi är övertygade om att kollektivtrafik i städer är den främsta drivkraften för mobilitetens gröna omställning. Därför arbetar vi dagligen för att designa och bygga alltmer bekväma, pålitliga och säkra transportsystem som också är miljövänliga i hela värdekedjan. Enligt vår mening är detta sättet att stimulera övergången från privata transportsystem till nya kollektiva mobilitetslösningar som kan förbättra transporternas avkarbonisering i städer betydligt.

Tidigare tester och underhållsavtal

Hitachi Rails batteriteknik testades först i Florens 2021. Efter det framgångsrika försöket har företaget nu valts ut för att leverera de 46 nya batteridrivna spårvagnarna. Dessutom har Hitachi Rail säkrat ett kontrakt värt 17 miljoner euro för att underhålla stadens befintliga flotta av Sirio-spårvagnar.

Hitachis roll på järnvägsmarknaden

Hitachi Rail är en framstående aktör på järnvägsmarknaden och är kända för att leverera högteknologiska och innovativa lösningar för kollektivtrafik världen över. Deras engagemang i hållbar transport och gröna lösningar har gjort dem till en ledande leverantör inom området. Hitachi Rail arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra sina produkter för att möta framtidens utmaningar inom kollektivtrafik och hållbarhet.

Källa: Hitachi