Förnyelse av spåren mellan danska Roskilde och Ringsted fortsätter – påverkar tågtrafiken fram till december

Här förbereds spåren för högre hastigheter, vilket innebär att tåg i framtiden kan färdas i upp till 200 kilometer i timmen. Foto: Banedanmark

Arbetet med att uppgradera och förnya den viktiga tågsträckan mellan Roskilde och Ringsted på Själland fortsätter nu, efter att Banedanmark nyligen avslutat renoveringen av sträckan mellan Slagelse och Korsør. Denna insats förväntas leda till en mer stabil tågdrift och förbättra passagerarnas upplevelse.

Banedanmark har nu inlett arbetet med att uppgradera 29 kilometer skenor och slipers, justera 30,5 kilometer spår och ersätta miljontals ballaststenar. Dessa åtgärder är nödvändiga för att säkerställa en långsiktig och pålitlig tågtrafik på sträckan.

– Vi återupptar nu förra årets arbete mellan Roskilde och Ringsted. Förnyelsen är nödvändig för att passagerarna ska kunna fortsätta resa på sträckan i många år framöver. När spåren är renoverade kommer passagerarna att uppleva färre problem med både spår och växlar. En moderniserad järnväg är dessutom avgörande för att fullt ut dra nytta av framtidens eltåg och det nya digitala signalsystemet, där tågen kan köra snabbare och tätare, säger Martin Haselbach, projektchef på Banedanmark.

Begränsad tågtrafik fram till december

Arbetet kommer att pågå från slutet av augusti till mitten av december, vilket innebär att tågtrafiken på sträckan kommer att vara begränsad under vissa perioder.

– Vi arbetar i ett spår åt gången, vilket innebär att tågtrafiken kan fortsätta i det andra spåret. Även om vi utför en stor del av arbetet under nattetid, kan det ändå påverka pendlare och andra resenärer. Därför rekommenderar vi att man som resenär planerar sin resa i god tid, säger Martin Haselbach.

Gäller att vara uppdaterad om förändringar

DSB uppmanar också resenärerna att hålla sig informerade om de trafikomläggningar som kan påverka deras resor under den här perioden.

– Vi rekommenderar våra kunder att använda Rejseplanen, som är uppdaterad med de senaste förändringarna. Dessutom har vi skapat en särskild hemsida där kunderna kan få en överblick över alla ändringar under hela perioden, säger Tony Bispeskov, informationschef på DSB.

Sammanfattningsvis är det viktigt för resenärer att hålla sig uppdaterade och planera sina resor noggrant under tiden som Banedanmark fortsätter arbetet med att förbättra och framtidssäkra tågtrafiken på Själland.

Källa: Banedanmark