Landshövding i möte om tågproblem på Kalmar–Emmaboda-sträckan

Statistiken visar att punktligheten till Kalmar har varit mycket dålig de senaste månaderna. Foto: berhard grossgasteige /unsplash

Tågpendlare har under sommaren ställts inför stora utmaningar med inställda och försenade tåg på sträckan Kalmar–Emmaboda. För att diskutera situationen och framtida förbättringar kallade landshövding Allan Widman till ett möte med Trafikverket, rapporterar Dagens Kalmar.

Sommaren präglades av omfattande problem med inställda tåg på sträckan mellan Kalmar och Emmaboda. Många pendlare påverkades negativt av dessa störningar, vilket ledde till att landshövding Allan Widman tog initiativ till ett möte med Trafikverket. Enligt Dagens Kalmar var syftet att förstå orsakerna till problemen och att få insikt i de åtgärder som vidtas för att förbättra situationen.

Efter mötet, där Trafikverkets regiondirektör i sydost, Lennart Andersson, deltog, fick länsledningen en genomgång av sommarens störningar och de pågående arbetena som påverkat tågtrafiken. Trafikverket förklarade att de pågående underhållsarbetena, inklusive bytet av kontaktledningarna mellan Kalmar och Emmaboda, är en av huvudorsakerna till de upprepade förseningarna och inställda tågen. Widman uttryckte sin tacksamhet för de förbättringar som görs och betonade att det mest sårbara arbetet snart är avslutat, rapporterar Dagens Kalmar.

Trafikverket har längs hela sträckan mellan Emmaboda och Kalmar genomfört omfattande byte av kontaktledningarna. Utöver de nya ledningarna har även stolpar och fundament bytts ut, vilket förhoppningsvis kommer att leda till en mer pålitlig tågtrafik i framtiden, avslutar Dagens Kalmar.