Transport for London drabbas av cyberattacker

I ett uttalande från TfL upprepas att inga kunddata verkar vara hotade och att stadens kollektivtrafik fortsätter utan störningar, trots det pågående cybersäkerhetsintrånget. Bild: TfL

Transport for London (TfL), som ansvarar för större delen av Londons kollektivtrafik, har bekräftat att deras datorsystem utsatts för en pågående cyberattack. Incidenten har beskrivits som en "pågående cybersäkerhetsincident", men detaljer kring händelsen har ännu inte offentliggjorts.

Trots attacken har TfL meddelat att det i nuläget inte finns några tecken på att kunduppgifter har blivit utnyttjade, och kollektivtrafiken i London fortsätter att fungera som vanligt.

– Vi har infört en rad åtgärder för att hantera den pågående cybersäkerhetsincidenten. Säkerheten för våra system och kundernas uppgifter är av största vikt, säger Shashi Verma, teknisk chef på TfL.

Han tillägger att situationen övervakas noga både under och efter attacken, och att TfL samarbetar nära med den nationella brottsutredningsmyndigheten och det nationella cybersäkerhetscentret för att hantera händelsen.

Samarbete med myndigheter

TfL arbetar nu tätt tillsammans med National Crime Agency och National Cyber Security Centre för att utreda attacken och vidta nödvändiga åtgärder. Organisationen har ännu inte avslöjat vem som ligger bakom attacken eller vilka system som specifikt påverkats, men betonar att deras interna system skyddas genom de åtgärder som redan har implementerats.

I ett uttalande från TfL upprepas att inga kunddata verkar vara hotade och att stadens kollektivtrafik fortsätter utan störningar, trots det pågående cybersäkerhetsintrånget.

Incidenten visar dock på sårbarheten hos stora organisationers tekniska system, och vikten av kontinuerligt arbete med att säkra känsliga uppgifter och infrastruktur mot framtida attacker.

Källa: Lok-Report