Innovativa nya passagerarramper för tåg – ökad tillgänglighet

En rörlig ramp för resenärer med nedsatt funktionshinder som lämnar ett tyskt ICE-tåg. Foto: Företaget Palfinger

Palfinger Passenger Lifts utvecklar och tillverkar ramper och lyftanordningar för tåg och bussar för att förbättra tillgängligheten för personer med nedsatt rörlighet. Företaget har över 30 års erfarenhet inom järnvägsindustrin och följer alla relevanta TSI- och järnvägsnormer.

Företaget har lång erfarenhet av att utveckla skräddarsydda lösningar för sina kunder. Alla lyftar tillverkas vid fabriken nära Bremen och anpassas efter specifika behov och branschstandarder.

Användarvänlighet och underhåll

Ramperna som både lyfter och befordrar framåt är utformade för att vara enkla att använda för både rullstolsanvändare och tågpersonal. Produkterna testas regelbundet med hjälp av rullstolsanvändare för att säkerställa funktionalitet och användarvänlighet.

Varje lyftanordning genomgår noggranna tester innan leverans för att säkerställa hög kvalitet. De är också utformade för att enkelt kunna installeras på befintliga tåg.

Kommunikation och projektledning

Företaget har en öppen och snabb kommunikationsprocess med sina kunder. Transparent projektledning används för att hålla alla parter informerade om projektets utveckling.

Servicenätverk

Som en del av Palfinger AG, ett globalt företag inom lyftsystem, erbjuder Passenger Lifts ett brett servicenätverk med global räckvidd.

Certifierade produkter

Lyftarna är certifierade enligt TSI PRM (EU) 2023 och uppfyller höga krav för svetsning och limning enligt DIN EN 15085-2 och DIN 6701. Produkter finns både för nya fordon och för uppgradering av befintliga.

Källa: Palfinger