Trueflaw förbättrar ultraljudstester med nya lösningar – framtidens rälsinspektioner redan här

TrueflawBox-enheten är utrustad med FlawML AI och är ansluten till systemet för att analysera data i realtid. Genom att använda AI och modern GPU-acceleration kan inspektionsdata bearbetas och utvärderas direkt under inspektionen, vilket ger omedelbara och tillförlitliga resultat. Foto: Trueflaw

Finländska företaget Trueflaw erbjuder kompletta lösningar för ultraljudstester som är anpassade för digitalisering och artificiell intelligens. Med en vision om NDE 4.0 (icke-destruktiv prövning) förvandlar Trueflaw moderna inspektionsmetoder till verklighet genom att integrera avancerad utrustning, inspektörer och kunders rapporteringssystem på ett smidigt och tillförlitligt sätt.

Trueflaw använder Peak NDT:s ultraljudsenheter, kända för sina anpassningsmöjligheter, i kombination med sin egen edge computing-enhet, TrueflawBox. Denna kraftfulla kombination gör att databehandlingen sker i realtid och underlättar utvärderingen av inspektionsdata. På så sätt kan inspektionsprocessen effektiviseras och göras mer tillförlitlig, vilket minskar tiden det tar att analysera resultaten.

– Genom att använda TrueflawBox för att hantera tunga beräkningar direkt under inspektionen gör vi det enklare och snabbare att utvärdera inspektionsdata, säger en talesperson från Trueflaw.

Stöd för moderna metoder

Trueflaws lösningar stödjer ett brett utbud av ultraljudsmetoder, inklusive konventionella tester, phased array och totalfokuseringsmetoder (TFM). Detta ger användarna flexibiliteten att välja den metod som passar bäst för deras specifika behov. Företagets experter hjälper till att identifiera den mest lämpliga tekniken för varje applikation, vilket säkerställer att rätt inspektionsverktyg används vid varje tillfälle.

Användarvänligt gränssnitt för enklare inspektioner

Gränssnittet som används i Trueflaws lösningar är enkelt men kraftfullt. Det är baserat på en surfplatta som separerar kontrollen från själva hårdvaran, vilket förbättrar ergonomin för användaren. Detta innebär att inspektörer kan använda valfri enhet med en webbläsare för att styra utrustningen, vilket ger flexibilitet och användarvänlighet i inspektionsprocessen.

– Vårt surfplatta-baserade gränssnitt gör att inspektören får en enklare och mer bekväm upplevelse, samtidigt som vi säkerställer att inspektionerna blir effektiva, förklarar företaget.

Byggd för AI och framtidens inspektioner

Trueflaws ultraljudslösningar är fullt kompatibla med företagets AI-baserade analysverktyg. Genom att integrera AI i inspektionsprocessen kan företaget leverera ännu mer avancerade lösningar som förbättrar noggrannheten och tillförlitligheten i resultaten.

TrueRail – effektiv lösning för spårinspektioner

Trueflaw erbjuder även en specifik lösning för inspektion av järnvägsspår genom sitt TrueRail-inspektionssystem. Denna metod använder data från fem konventionella sonder som sammanfogas till en enda B-scan-ström. Det ger en tydlig och lättolkad bild, vilket gör att inspektörerna kan upptäcka defekter snabbt och på ett tillförlitligt sätt.

– Vårt TrueRail-system är utformat för att göra inspektioner av järnvägsspår både effektiva och lättolkade genom att kombinera data från flera sonder i en enda bild, förklarar en representant från Trueflaw.

PWI-TFM med AI i realtid

En annan av Trueflaws demonstratorer använder en modern phased array-metod kallad Plane Wave Imaging Total Focusing Method (PWI-TFM). Denna teknik ger bredare och mer exakt ljudfokusering än traditionella phased array-metoder, vilket resulterar i tydligare signaler, särskilt i material med hög störningsnivå.

– Med vår moderna PWI-TFM-metod och AI-analys kan vi leverera mer exakta och snabba inspektionsresultat, särskilt för utmanande material, säger företaget.

Framtidens inspektionslösningar

Trueflaws innovativa lösningar är ett exempel på hur digitalisering och AI kan integreras i icke-destruktiv prövning för att förbättra inspektionsprocesser. Genom att kombinera avancerad hårdvara, användarvänliga gränssnitt och AI-baserad analys tar företaget inspektionslösningar till en ny nivå, där precision och effektivitet möts.

Med lösningar som TrueRail och PWI-TFM med realtids-AI leder Trueflaw utvecklingen mot en framtid där inspektioner blir både snabbare och mer tillförlitliga, samtidigt som de anpassas för de ökade kraven på digitalisering inom industrin.

Källa: Trueflaws