Mälartåg premiärrullar under ny flagg

Sheron Fernando, affärschef för Transdevs uppdrag Mälartåg om första driftveckan. Foto: Transdev

Mälartågs övergång till ny drift går enligt plan. Det första tåget rullade ut under Transdevs flagg enligt tidtabellfrån Gävle Centralstation i juni. Bytet från föregående operatör till Transdev, involverande 700 anställda och hela driftverksamheten.

‒ Med medarbetarnas hjälp och med ett bra samarbete med den tidigare operatören och Mälardalstrafik har vi fått till en bra övergång. Självklart finns det finjusteringar att göra och intrimning av nya system, men över lag är vi mycket nöjda och glada över att resenärerna inte har påverkats av operatörsbytet, säger Sheron Fernando, affärschef för Transdevs uppdrag Mälartåg.

Under perioden 16–24 juni låg Mälartågs punktlighet på 90 procent, trots betydande störningar. En brand i ett elskåp på Stockholm Central i juni stoppade all trafik till och från stationen under morgonen och påverkade trafiken under resten av dagen. Övriga orsaker till förseningar inkluderade olyckor, signalfel och intrång i spår.

Senare under veckan och midsommarhelgen steg punktligheten till över 95 procent, med trafikflöde utan större incidenter. Av de 1491 planerade avgångarna under veckan genomfördes de flesta utan problem.