Sveriges främsta experter på tågresor släpper ny bok

Resejournalisterna Marko T Wramén och Anna W Thorbjörnsson är tillbaka med en ny bok om tågsemestrande. Foto: Bokförlaget Polaris

Det finns ett starkt och växande intresse för att semestra med tåg bland svenskarna. Tidigare var långresor med tåg något för de riktigt resvana, men idag vill såväl äldre par som barnfamiljer och ungdomar gärna resa på räls. Lagom till semesterplaneringen är resejournalisterna Marko T Wramén och Anna W Thorbjörnsson aktuella med en ny bok om tågresor i Europa.

– Att resa med tåg känns som att resa på riktigt. Du sitter bekvämt, du kan följa landskapets växlingar från första parkett, och skulle du se något extra lockande genom fönstret kan du till och med kliva av på nästa station och ta en närmare titt – det går ju fler tåg, konstaterar Anna W Thorbjörnsson.

Tillsammans med sin make och resekompanjon Marko T Wramén är hon i vår aktuell med boken NYA Med tåg genom Europa, som vill inspirera och korta steget till att förverkliga semesterplanerna. Hur bokar man biljetter? Vilka rutter är Europas vackraste och mest upplevelsefyllda? Och vad ska man tänka på rent praktiskt inför och under resan?

– För att lyckas med tågsemestern ska man se till att ha gott om tid, och gärna dela upp resan i kortare etapper med roliga upplevelser på mellanstoppen. Att resa med tåg kan vara avstressande, ja rentav meditativt, säger Marko T Wramén och fortsätter:

– Dessutom är ju miljövinsterna med tåg en viktigt aspekt. Det finns hållbara alternativ för alla oss som älskar att resa!