Peter Lind blir ny chef för Jernhusens affärsområde Stationer

Peter Lind. Foto: Jernhusen

Jernhusen har rekryterat Peter Lind som ny Chef för affärsområdet Stationer. Han tillträder i början av 2025 och blir en del av bolagets ledningsgrupp. Peter kommer från en roll som Utvecklingschef Hagalund på Humlegården. Jernhusen förvaltar idag 36 stationer i Sverige.

– Peter Lind har med sin långa erfarenhet av kommersiella fastigheter och tillväxtprojekt precis det vi har letat efter. Våra stationer är några av Sveriges viktigaste knutpunkter och mest besökta platser. Med Peter på plats stärker vi möjligheterna att arbeta långsiktigt med värdeskapande och att landets stationer ska bli ännu mer trygga och levande, säger Biljana Pehrsson, vd för Jernhusen. 

– Jernhusen är verkligen en del av en framtidssektor där stationerna är betydelsefulla för att människor ska kunna välja tåget både i dag och i morgon. Jag ser med glädje fram emot att tillsammans med alla kunniga och engagerade medarbetare verka för att stärka stationernas roll i landets städer med attraktiva mötesplatser, kontor, restauranger, butiker och hotell. Och att göra det med stort fokus på både kunder och besökare för att skapa en bra upplevelse och helhet, säger Peter Lind, tillträdande Affärsområdeschef Stationer.  

Peter Lind har över 25 års erfarenhet inom fastighetsbranschen med fokus på förvaltning och utveckling av kommersiella fastigheter och projekt. Han kommer senast från Humlegården, där han arbetade i 20 år i ledande roller som Utvecklingschef Hagalund, Fastighetschef och Projektchef. Tidigare har han arbetat på Forsen Projekt och Ericsson. Han har en kandidatexamen i fastighetsekonomi från KTH och har även studerat strategi och företagskultur vid Stanford Business School.

Fakta affärsområde stationer: 

  • Antal stationer: 36 från Malmö i söder till Katterjåkk i norr 
  • Antal väntsalar: ca 135 (Svenska Reseterminaler) 
  • Total yta: ca 188 000 kvm  
  • Varav retailyta: ca 22 000 kvm  
  • Varav restaurang/kafé: ca 23 000 kvm 
  • Varav kontorsyta: ca 81 000 kvm 
  • Antal hotell: 1 (Scandic Continental, Stockholm) 
  • Antal besökare: totalt över 550 000 per dag