Green Cargo varslar tjugo personer

Nedskärningar väntar i Ånge. Foto: OutSystems/Arkivbild

Tjugo av Green Cargos anställda kommer att bli uppsagda efter att järnvägsföretaget beslutat sig för att minska sin verksamhet och bemanning, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.

Kommunalrådet Erik Lövgren uttrycker sin sympati för de berörda men betonar att han inte är orolig för framtiden för bangården i Ånge.

"Det är oerhört tråkigt för de som varslas, men jag är inte oroad för bangårdens framtid," säger Lövgren till SVT Nyheter Västernorrland.

Green Cargo, som bildades 2001 efter att SJ Gods ansvarade för godstransporter med tåg, både inrikes och utrikes, är det enda företag i Sverige som tillåts sköta rangeringen av tåg. Rangeringen innebär att koppla ihop och isär vagnar mellan olika tåg. Lövgren tillägger:

"Vi inväntar nu vad Trafikverket, som äger bangården, kommer att besluta om i sin nästa upphandling," enligt SVT Nyheter Västernorrland.

Orsaken till nedskärningarna är att tågbolaget omstrukturerar sitt geografiska nätverk. Enligt Green Cargos kommunikationschef Stephan Ray kommer fler anställningar ske i andra områden, särskilt i Sundsvall, där godstågen kommer att trafikera Norrlandskusten. Ray säger till SVT Nyheter Västernorrland:

"Det här är ännu bara ett varsel. Nu ska vi förhandla och se var vi landar."