Öka din kompetens med någon av våra spännande utbildningar: Mätnings -och kartteknik / Specialiserad mätningsteknik för järnväg och anläggning

Öka din kompetens med någon av våra spännande utbildningar:

- Mätnings-och kartteknik (platsbunden, Kista)

- Specialiserad mätningsteknik för järnväg och anläggning (distans)

Vill du arbeta med teknik både inne och ute med ett intressant och varierande yrke där det är lätt att få arbete? Då kan våra mätningsinriktade utbildningar vara något för dig!

 

Då vi har några få restplatser kvar är utbildningarna fortfarande öppna för ansökningar, så ta chansen att få gå en intressant utbildning som gör dig väldigt attraktiv på arbetsmarknaden.

Utbildningarna (som är tvååriga) startar den 19 respektive 20 augusti hösten 2024 och avslutas våren 2026. De är studiemedelsberättigade (CSN) och bedrivs på heltid. Vi tar emot 35 studerande per utbildning.

Utsättningskurs för samhällsbyggare

 

 

Mätnings- och Kartteknik (415 p)

Inom utbildningen Mätnings- och Kartteknik lär man sig att arbeta med geografisk information och modern teknik. Utbildningen sker företrädesvis på plats i skolans lokaler i Kista, Stockholm.

De olika delkurserna varvar teori med praktiska övningar, och innehåller bland annat geodesi (mätningsteknik), flygbildsteknik (inklusive kartering med drönare), geografiska informationssystem (GIS) samt fastighetsjuridik.

Efter denna breda utbildning kan man få arbeta med de allra flesta yrken som relaterar till mätning och kartläggning. Arbetsgivare är privata företag inom bygg och infrastruktur, kommuners mät- och kartavdelningar samt statliga verk, och man har goda karriärsmöjligheter. [ANSÖKAN: https://apply.yh-antagning.se/to/kartotek/ht2024/1]

Specialiserad mätningsteknik för järnväg och anläggning (415p)

Denna utbildning bygger på mätningstekniska ämnen, men specialiserar sig på den mätning som behövs i samband med järnvägar, vägar och nybyggnation.

Efterfrågan på denna kompetens kommer att vara oerhört stor under de kommande åren då det sker omfattande satsningar i samhället på transportinfrastrukturen. Det finns därför stora möjligheter att få arbete inom detta spännande och avancerade specialområde framöver, men man får även bredden att behärska andra typer av mätningsarbeten.

Undervisning bedrivs uteslutande på distans (online) där endast två kortare perioder per termin (3 dagar per period) kommer att kräva obligatorisk fysisk närvaro i skolans lokaler i Kista för att genomföra utbildningens praktiska moment. [ANSÖKAN: https://apply.yh-antagning.se/to/kartotek/ht2024/2]

Förkunskaper
Utbildningarna kräver behörighet för studier inom ramen för yrkeshögskolan. Särskilda förkunskaper i följande ämnen:
Svenska B, Matematik B med minst betyg G eller 3, alternativt matematik 2 betyg E.

Reell kompetens
Om du inte skulle ha den kompetens som krävs så går det även att söka med arbetslivserfarenhet eller annan kompetens som motsvarar förkunskapskraven.

Hur ansöker man?
Ansökningen och alla handlingar hanteras digitalt på http://yh-antagning.se/ [Länk: https://apply.yh-antagning.se/to/kartotek/ht2024] där du hittar våra utbildningar och information om hur man söker.

Vill du veta mer om utbildningarna? Klicka då på följande länk:

https://www.studentum.se/skola/kartotek/

Sök så snart det går då de resterande platserna fylls och det inte är långt till kursstart. Välkommen med din ansökan och två spännande år på Kartotek!

Kartotek, Kart- och teknikutbildarna i Haninge AB